Wanneer word ik gevaccineerd tegen het Covid-19 virus? – Huisartsenpraktijk Balm – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Balm
Raamsingel 4 2012 DS
Haarlem

« Terug naar het overzicht

Wanneer word ik gevaccineerd tegen het Covid-19 virus?

Ik ben 60+ en ik woon thuis

Wanneer word ik gevaccineerd?

U wordt zoveel mogelijk in het eerste kwartaal van 2021 gevaccineerd.

In de laatste week van januari wordt gestart met het vaccineren van de thuiswonenden van 90 jaar en ouder. Daarna zullen telkens de volgende leeftijdsgroepen opgeroepen worden. Selectie van uw leeftijdsgroep gebeurt op basis van u geboortedatum. U krijgt bericht via de GGD.

Bent u geboren in 1956 of 1957, dan wordt u via ons gevaccineerd met het AstraZennica vaccin. Regio Zeeland is hier als eerste mee gestart. Verdere uitbreiding gaat per regio op basis van de hoeveelheden van de beschikbare vaccins. Er is dus op dit moment nog geen zicht op wanneer onze regio aan de beurt is. Zodra hier duidelijkheid over is, ontvangt u bericht via onze praktijk.

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, ik woon thuis en ik ontvang altijd een oproep voor de griepprik

Volgens de huidige planning wordt u vanaf de medio februari opgeroepen voor vaccinatie. De precieze datum en volgorde van oproepen is op dit moment nog niet bekend. Als u ernstig overgewicht heeft met een BMI boven de 40 (en dus tussen 18-60jaar), neemt u dan contact op met de praktijk. U zult toegevoegd worden aan de groep geboren in 1956 en 1957. Dit zelfde geldt voor thuiswonende mensen met het syndroom van Down, die nog niet via een instelling zijn gevaccineerd.

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, ik woon thuis en ik heb verder geen gezondheidsklachten

Volgens de huidige planning wordt u vanaf begin april opgeroepen voor vaccinatie. De precieze datum en volgorde van oproepen is op dit moment nog niet bekend.

Ik ben jonger dan 18 en ik woon thuis

Op dit moment is nog niet bekend wanneer kinderen onder de 18 jaar worden gevaccineerd.

Woont u in een verpleeghuis of instelling? Neemt u dan contact op met uw verzorger over wanneer u naar verwachting gevaccineerd wordt.

Werkt u in de zorg en heeft u direct contact met cliënten/patiënten? Neemt u dan contact op met uw werkgever over wanneer u naar verwachting gevaccineerd wordt.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

Publicatiedatum: 24-03-2021